ARCHIEF

Informatie over onze verenigingLid worden. Hoe werkt het, wat kost het en wat gebeurt er daarna?Informatie over wat u zoals kunt tegenkomen binnen de schietsportContactgegevens van vereniging en secretariaat en een routebeschrijvingFoto's bekijkenAlle info over wedstrijdenAlle info over deze tak van sport

 


Archief 2016

Archief 2015

 


17-07-2017


Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan Daan de Kok 

Beste Leden,

Op 26 april 2017 vond weer de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Een van de gedecoreerden is onze oud-voorzitter Daan de Kok. Op dat moment bevond Daan zich echter in Australië. Op deze dag moest de heer Van der Tak burgemeester van de gemeente Westland Daan hiervan telefonisch op de hoogte stellen. Dat is na 3 pogingen uiteindelijk gelukt. Afgesproken werd dat Daan met nog iemand, die er niet bij kon zijn, bij terugkomst de versierselen behorende bij de Koninklijke onderscheiding, zullen worden uitgereikt.
Voor vrijdagmiddag 30 juni waren namens het bestuur van de s.c. L.B.W. Ron Duponchel, vicevoorzitter en Bert Salverda, secretaris door de burgemeester uitgenodigd bij de uitreiking aanwezig te zijn. In aanwezigheid van zijn naaste familieleden en (fiets)vrienden heeft Daan zo trots als een pauw de plechtigheden ondergaan. De burgemeester heeft uitgebreid de gelegenheid genomen beide decorandi in het zonnetje te zetten en benadrukte in zijn speech vooral het maatschappelijk belang van de inzet van vrijwilligers. Na afloop nodigde Daan zijn gezelschap uit om nog een aangeklede borrel te gebruiken in het nabij gelegen etablissement “Bij 5”. Al met al was het een zonnige, vrolijke en vooral gezellige namiddag.

Namens het bestuur

 


17-07-2017


Finale Stadsspelen Den Haag

Beste leden,

Op 1 en 2 juli jongstleden vond de finale van de Stadsspelen Den Haag plaats, dit op de geheel nieuwe Sportcampus in het Zuiderpark. Een van de onderdelen was een aantal kraampjes, waarmee diverse sportverenigingen, sportorganisaties en aanverwanten zich konden presenteren. Een daarvan waren wij als schietsportvereniging. Voordat echter dit zo ver was, hebben Ron Duponchel en Wim van Soldt in de week ervoor diverse (informatie)materialen verzameld en zo nodig gefabriceerd. Vrijdags om 09.00 uur hebben Bert Salverda en Wim van Soldt alles naar het Zuiderpark gebracht en daar gestald. Zaterdag om 07.30 uur hebben Ron en Bert de kraam op gebouwd en ingericht. Op dat moment regende het nog. Bert en Ron werden rond het middaguur afgelost door Wim, Patrick Lankers en Mark de Bruin. Gelet op het weinige aantal bezoekers dat hierop af is gekomen, lijkt een evaluatie (van de plaats) van de kraampjes voor de hand liggend. Wel hebben we weer oude contacten kunnen leggen met o.a. oud-judoka Carola Uilenhoedt, die in het weekeinde van 17 -20 november in de campus een judotoernooi voor kinderen vanaf 11 jaar organiseert, waarbij mogelijk de s.c. L.B.W. met een promotiewagen van de KNSA de schietsport in het algemeen en de vereniging in het bijzonder kan uitdragen.

 


 


08-03-2017


Airsoft IAPS Handgun

Beste leden,

Het wordt al een tijd gebruikt, de openingsdagen dat er geschoten kan worden met Airsoft, die in de activiteitenkalender van de vereniging worden genoteerd. Daarnaast werd er ook steeds een melding gegeven op deze pagina om u hiervan op de hoogte te houden.
Vanaf heden komt deze melding te vervallen. Om toch op de hoogte te blijven met de airsoftdagen kunt u natuurlijk via de website onze
kalender raadplegen. Op deze pagina kunt u ook via uw (mobiele) google-account onze agenda toevoegen door simpelweg op de snelkoppeling die rechtsonder de agenda staat te klikken en verder de instructies te volgen.
 

Namens de webmaster


 


06-06-2017


SWHR organiseert 2e uniek Schietsportweekend!

*UPDATE!* 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Door de teleurstellende belangstelling in District 3 voor deelname aan dit unieke schietweekend is door het bestuur van de SWHR besloten om het schietweekend van 16 en 17 juni 2017 geen doorgang te laten vinden.
De aangemelde deelnemers worden via email benaderd.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Met maar liefst zeven deelnemende schietsportverenigingen uit Zuid-Holland organiseert de Samenwerking Wedstrijdorganisatie Haagse Regio (SWHR) op 10 en 11 juni 2017 een uniek schietsportweekend.
Op zeven locaties in Zuid Holland kunnen leden van schietsportverenigingen in de regio Zuid-Holland met maar liefst 9 verschillende wedstrijddisciplines kennismaken die de schietsport rijk is. Iedere (zelfs beginnende) schutter, die aangesloten is bij een schietvereniging, is welkom.
In het weekend zal noch het wedstrijdelement, noch de gezelligheid en de verzorging van de interne mens ontbreken. De schutters van de verenigingen binnen de regio Zuid-Holland zijn welkom om hun prestaties te tonen of te beproeven. In (soms ingekorte) wedstrijden wordt de essentie van de discipline snel duidelijk evenals de prestaties van de schutter. Op elk heel uur kan men zich aansluitend melden bij dezelfde of een andere vereniging voor een andere discipline en op deze wijze eventueel met alle geboden disciplines kennismaken
.

De disciplines die worden aangeboden zijn:

 • Luchtgeweer 3-houdingen 10 meter
 • Luchtpistool 10 meter
 • Klein Kaliber Geweer liggend 50 meter
 • Klein Kaliber Geweer knielend 50 meter
 • Klein Kaliber Geweer staand 50 meter
 • Historisch Wapen 25 meter en 50 meter
 • Field Target
 • Service Pistol 25 meter
 • Benchrest 50 meter
 • Klein Kaliber Karabijn 12 meter
 • Groot Kaliber Geweer 100 meter
 • Meesterkaart Licht 25 meter
 • Meesterkaart Zwaar 25 meter
 • Vrij Pistool 50 meter

Samenwerking Wedstrijdorganisatie
Haagse Regio

De deelnemende verenigingen zijn: sv. Doeltreffend, sc. LBW, ssv. Haaglanden, KSV Oranje Nassau,
sv. OKK, sv. Prins Hendrik en KSV. "Rotterdam".

U kunt zich inschrijven voor deze wedstrijd(en) via Online baanplanner

Het is tevens mogelijk voor de deelnemers op zondag, aansluitend aan de wedstrijden, deel te nemen aan een BBQ bij KSV Oranje Nassau te Den Haag.

Kosten voor deze BBQ bedragen, bij voldoende deelname, € 14,- excl. drank.

Schutters van SWHR deelnemende verenigingen kunnen zich opgeven bij hun contactpersoon, overige schutters kunnen zich opgeven via e-mail

Aanmelden voor de BBQ voor 4 juni 2017


 


28-04-2017


Service Pistol licht en zwaar kaliber

Beste Leden,

Per 1 mei 2017 is het zover … er mag bij s.c. LBW Service Pistol Licht en Zwaar kaliber beoefend worden op de 25 meter GKP baan. We gaan ook wedstrijden organiseren dus houd de LBW agenda en het aankondigingsbord in de gaten!!

Eerst even een uitleg wat Service Pistol is:

Service Pistol is de Engelse variant van ons Nederlandse Militair Pistool waarbij er wel wat (zichtbare) verschillen zijn waaronder:

 • deze discipline mag zowel met licht als zwaar kaliber worden verschoten.
  Militair Pistool is alleen toegestaan voor zwaar kaliber
 • de wedstrijd mag verschoten worden met 2 handen (dit geldt dan wel voor de gehele wedstrijd) i.p.v. 1 hand (dit blijft ook toegestaan).
 • er wordt geschoten op 2 schijven.
  Bij Militair Pistool zijn dit er 3.
 • proefschoten zijn niet toegestaan, bij Militair Pistool is er wel een proefserie.
 • er wordt alleen staand geschoten, bij Militair Pistool is er 1 knielende serie/stage
 • alle series/stages volgen meteen achter elkaar, dus geen schot waarderingtussendoor, bij
  Militair Pistool is dit wel het geval

Welke series/stages zijn er ?

Stage Afstand Aantal schoten Tijd Houding Schijf
1 25 meter 6 15 sec Staand Links
2 20 meter 6 10 sec Staand Op iedere schijf 3
3 15 meter 2 (3x) 3 sec / 2 schoten Staand Rechts
4 10 meter 6 6 sec Staand Op iedere schijf 3

Voor het beoefenen van deze discipline zijn de benodigde schijven verkrijgbaar aan de bar:

 • voor zwaar kaliber zijn dit de bekende Militair Pistool schijven met afmeting 76/45 cm
  (1 euro per schijf)
 • voor licht kaliber zijn dit de nieuwe Service Pistol schijven, ze lijken op de Militair Pistool schijven maar hebben de afmeting 50/35 cm (60 cent per schijf)

Voor degene die zich willen bekwamen in deze discipline zijn de details (zoals toegestane wapens en munitie, dragen van een holster enz.) terug te vinden in het KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement door het aanklikken van de volgende link: https://www.knsa.nl/media/1065/deel-vi-pistool.pdf

Mocht je nog vragen hebben, Inge weet zo goed als bijna alle vragen te beantwoorden (en anders zoekt ze het voor je uit).


 


18-04-2017


Airsoft IAPS Handgun en MP wedstrijd

Beste Leden,

Op 22 en 23 april is er tijdens de bij ons te houden District Kampioenschap Militair Pistool de gelegenheid om op de 12 en 50 meterbaan te schieten.
Dit is voor schutters met een verlof, er worden geen kaarten of munitie verkocht, veel van onze bestuursleden zijn druk met de organisatie van deze wedstrijd.

Ook op vrijdagavond (de bekende Airsoftavond) is er onder dezelfde voorwaardes de mogelijkheid om te schieten en te trainen.

Op de wedstrijddagen zijn we open van 10 uur tot 15 uur en de vrijdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur, stempelen voor je schietbeurt doen we wel.

En het is altijd leuk om eens de wedstrijden van dichterbij mee te maken, en ook een keer mee te helpen.

Namens het bestuur


 


 22-03-2017

Televisie debuut van een lid

Geachte leden,

Er zijn televisie opnames geweest van TV West over het
programma “nog lang niet versleten". Hierin heeft Greet van den Heuvel met glans de hoofdrol vertolkt, ofwel zij werd geïnterviewd
en liet daarin zien wat een gezellige sport schieten is.

Klik op de afbeelding om het (verkorte) uitzending te bekijken.
 

Namens het bestuur


 


 22-03-2017

Algemene Ledenvergadering

Geachte leden,

Op dinsdag 4 april aanstaande zal om 20.00 uur de Algemene Leden Vergadering plaatsvinden van de s.c. L.B.W.
(op deze avond kan er dus niet geschoten worden!)

 


 


08-03-2017


Airsoft IAPS Handgun

Beste leden,

LET OP! GEWIJZIGDE OPENING!

Vanwege de Belgium Open welke dit weekend plaatsvind en de sluiting van sv Alphen volgende week vrijdag is de airsoft avond op de LBW verplaatst van aankomende vrijdag 10 maart naar vrijdag 17 maart.

De LBW is dus aankomende vrijdag gesloten en is vrijdag 17 maart open voor Airsoft.
 

Namens het bestuur


 


 29-01-2017

Wedstrijd 3-Houdingen

De uitslagen zijn bekend van de wedstrijd die vandaag bij ons gehouden is. Er zijn in totaal 7 schutters geweest die hieraan deel hebben genomen.
De uitslagen kunt u
hier bekijken.

 De wedstrijdcommissie


 

Terug naar hoofdpagina

 

 

 

 

 

Copyright © 2015 Schietclub Loosduinsche Burgerwacht
Designed by SvD